De hond schrok hevig van het vuurwerk. Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
De hond schrok hevig van het vuurwerk. Foto ter illustratie © Thinkstock

Hond schrikt van vuurwerk en bijt bovenlip af van baasje Bram (12): ‘Mogelijk voor altijd verminkt’

Niet alleen tijdens oud en nieuw heeft vuurwerk zijn tol geëist. Acht dagen later beet Dex, een tweejarige bordercollie, bij zijn baasje Bram (12) uit Groesbeek in een reflex diens bovenlip af nadat hij schrok van een vuurwerkbom.

6 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Wat een gezeur,die ene avond vuurwerk,kijk in je eigen wijk,je eigen stad,de school van je kinderen overal is geluid stop watjes in je oren en hou op met dat gemiemel
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Beste Ron Brandsma, waarom noem je ook nog niet even de uien! Ook maar verbieden kunnen ook knallen geven. Doe even normaal man. Het is opvallend dat tegenstanders van het vuurwerkverbod allemaal een huis vol huisdieren hebben die niet bang zijn en elk geluid aangrijpen om het knallen van vuurwerk maar goed te praten. Ik heb geen huisdieren maar wel NAH met hyperacusis en heel veel geluiden zijn inderdaad een hel voor mij. Vuurwerk is dan wel een overbodige. Met ook nog allerlei letsels.
 • Ron D Brandsma

  1 jaar geleden
  Ook maar meteen banden met lucht gaan verbieden, die ook knallen als een gek. Ben zelf opgegroeid in een huishouden waar altijd honden, katten cavia's e.d. leefden. Nog nooit hebben ze last gehad van vuurwerk, onze honden keken uit het raam naar het vuurwerk. En een hond die aan de voeten ligt en vervolgens in een lip bijt is een zeer opmerkelijk gegeven. Uiteraard roept iedereen hier meteen over tuig en aso's met vuurwerk(bommen) terwijl een luide knal natuurlijk veel oorzaken kan hebben.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Pipo's die dit doen hebben met 1 of enkele knallen hun lolletje maar hebben werkelijk geen enkel idee van wat hun "lolletje" behalve voor henzelf allemaal teweeg brengt. Ik geloof ook niet dat het ze überhaupt interesseert of en wat het met een ander doet. Want zij zijn zo "zielig, ze mogen niks, er is ze al zoveel afgepakt, moet toch kunnen". Het wordt hoog tijd dat de (eu)politiek en justitie echt eens korte metten gaan maken met dit soort fratsen.
 • jenny keijmel

  1 jaar geleden
  Heel veel sterkte gewenst en gecondoleerd