Volledig scherm
PREMIUM
Adrienne Kivits uit Hank met drie van haar honden bij het graf van Amstel. Chessy (middelste) heeft de aanrijding op de A27 overleefd. © Johan Wouters / Pix4Profs

Hondenhorror in Hank: 'Hier is een zieke geest aan het werk'

Hond Does (7) werd met vastgebonden poten en totaal verminkt teruggevonden in een waterzuiveringsbak. Hond Amstel (2) sneuvelde op de A27. Hondeneigenaren in het Noord-Brabantse Hank zijn doodongerust, nadat hun honden verdwenen en dood werden aangetroffen. ,,Hier zijn zieke mensen bezig.”

Adrienne Kivits zit verslagen aan de keukentafel. Vorige week zijn twee van haar geliefde bouviers aangereden. Eentje overleefde het voorval niet. Ze vermoedt dat de honden zijn gestolen van haar privéterrein aan de Voogdwerfsesteeg. Ook wel bekend als Pensionstal de Oude Pannenhoef in Hank.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.