Beeld ter illustratie. Niet de hond in kwestie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Niet de hond in kwestie. © ThinkStock

Honderd hechtingen nodig voor in hoofd gebeten meisje (8): OM eist dat hond spuitje krijgt

Honderd hechtingen waren er nodig om de huid van een meisje te herstellen, nadat zij in Delft was gebeten door een loslopende hond. Het huisdier had een muilkorf moeten dragen, maar dat hadden de baasjes niet gedaan. Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf tegen de baasjes en dat men de hond laat inslapen.

31 reacties

 • Henry Ebbers

  10 maanden geleden
  D66 rechters belonen daders en straffen de slachtoffers. Dat is ook mij overkomen. De dader kreeg 60 uur taakstraf ik 3 maanden geen inkomsten. De ene rechter veroordeeld hem voor betalen vsn 50% van de inkomsten derving. Daarna verklaart het OM de dader als zijnde overleden en seponeert de zaak. Terwijl na onderzoek de dader gewoon nog in leven was. Dan komt er een zaak met een corrupte D66 rechter die de dader veroordeelt tot 400 euro. Dus de dader word beloond en slachtoffer gestraft.
 • Pieter van Boxel

  10 maanden geleden
  Waarom komen ze altijd af met een spuitje voor de hond, terwijl de baasjes hiervoor verantwoordelijk zijn?? Ofwel zijn de baasjes te lui om hun hond op te voeden ofwel zijn baasjes onbekwaam. Deze hond heeft goede opvoeding nodig op basis van consequent leiderschap! Als de baasjes te lui bijven en/of onbekwaam bijken, moet deze hond herplaatst worden, maar géén spuitje aub!!
 • jan elsinga

  10 maanden geleden
  eigenlijk zou ook in de eis moeten komen een totaal verbod op het houden van honden, deze mensen zijn daar niet geschikt voor, bij overtreding onvoorwaardelijke gevangenisstraf van minimaal 2 jaar
 • Chris Bakker

  10 maanden geleden
  Yvonne Veld Het kind zal blij zijn met deze informatie.....of niet.
 • Henny Hogemans-Ziggers

  10 maanden geleden
  Waarom zijn deze honden eigenaren zo dwars? Ik vind het puberaal en provocerend zoals ze bezig zijn geweest. Ja, nu achteraf zeggen dat het hem spijt, dat is hem vast ingefluisterd door zijn advocaat. Maar oké, wat ik las, was de vrouwelijke helft degene die het allemaal maar kletskoek vindt. En wie is weer de dupe? De hond, die er zelf niets aan kan veranderen zonder uiterst professionele begeleiding. En dan is het nog de vraag of het ooit nog wat gaat worden. Heel veel sterkte meisje!
 1. Ambassade Qatar pakt handtekeningen voor steun arbeiders niet aan
  Met video

  Ambassade Qatar pakt handteke­nin­gen voor steun arbeiders niet aan

  De ambassade van Qatar in Den Haag heeft mensenrechtenorganisatie Amnesty International dinsdag met 60.000 handtekeningen op de stoep laten staan. Die waren van mensen die willen dat het land een compensatiefonds in het leven roept voor de arbeidsmigranten aldaar. Die hebben onder barre omstandigheden aan de stadions voor het huidige WK voetbal in Qatar moeten werken, en daar vielen vele doden bij. Qatar liet ook hotels en andere faciliteiten bouwen.