Honderd mensen ruimen puin in Biesbosch: ‘Om verdrietig van te worden zoveel wattenstaafjes’

Gewapend met een prikstok gingen bijna honderd vrijwilligers zaterdag afval te lijf in de Biesbosch bij Werkendam. Er werd in drie uur tijd 22 kubieke meter aan afval opgeraapt. ,,De kaartjes voor deelname aan de opruimactie gingen harder dan voor menig concert.’’

Het is guur, zaterdagochtend op de Anna Jacominaplaat in de Biesbosch. De wind waait stevig en het water komt in flinke golven voorbij geklotst. Mateu van Vugt (11) houdt daarom goed vast aan zijn prikstok en vuilniszak. Gehuld in vijf lagen kleding is hij klaar voor de eerste opruimactie, opgezet om de Biesbosch schoner te maken.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.