Honderden klimaatactivisten opgepakt voor blokkeren A12 in Den Haag

met videoHonderden klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag opgepakt voor het blokkeren van de A12 in Den Haag. Rond het middaguur liepen honderden mensen de tunnelbak van de Utrechtsebaan in. De politie greep na ongeveer vijftig minuten in en is overgegaan tot arrestaties. Tot ongeveer vier uur waren agenten bezig met het afvoeren van demonstranten.

22 reacties

 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  Op dit moment halen we wereldwijd nog meer dan 90% van al onze energie uit fossiele brandstoffen. Als we daarmee stoppen, dan moeten we beren gaan fokken om ons net als de oude Germanen in berenvellen te kunnen kleden.
 • karel van der zande

  2 maanden geleden
  Respect voor democratie is ver te zoeken. een hele kleine groep maakt de dienst uit. Kritiek is prima, zet aan tot denken, kan zelfs een omslag geven. Demonstreren mocht, gewoon op het malieveld. Ik heb geen respect voor dit soort acties.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  Die demonstranten hebben maar 1 doel. Onze samenleving ontwrichten, door negatieve aandacht. Sluit ze maar eens voor 5 jaar op. Dat zal ze leren!
 • Bas Schubert

  2 maanden geleden
  @Hoffstädt. Lekker blijven zweven.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @T. Cleton, Spijker op de kop. Al dat geld had ook in klimaatverbeteringen kunnen worden gestopt. Kunnen aardig wat woningen van geisoleerd worden en zonnepanelen van worden gelegd.