Staking in het ziekenhuis. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Staking in het ziekenhuis. Foto ter illustratie. © AD

Honderden operaties gaan niet door vanwege ‘grootste staking ooit’ in academische ziekenhuizen

Patiënten die vandaag geopereerd zouden worden in een academisch ziekenhuis, worden waarschijnlijk teleurgesteld. Honderden operaties zijn afgezegd vanwege ‘de grootste staking ooit’.

4 reacties

 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Je moet vooral de werkgevers treffen,vooral qua beeldvorming en financieel,dat deden we in de jaren negentig en met succes,en dan bij toerbeurt door heel Nederland,en volhouden,vooral afdelingen als de opname,operatieafdelingen,en poliklinieken in je acties meenemen ,en dan je acties verdelen n regio,s dat werkt en kan je lang vol houden met een minimum aan werk want dat heb je er wel aan,de bonden hebben vast nog wel draaiboeken liggen,het is een kwestie van volhouden en langzaam opbouwen,dus
 • Harm Platz Platz

  4 maanden geleden
  Waar de horeca begrijpelijk klaagde over de lock down en men niets te doen had, werkte de ziekenhuizen op volle toeren en is er behoorlijk wat verlof ingetrokken. Dat deze mensen er wat bij krijgen is logisch.
 • R.E.I. van Katwijk

  4 maanden geleden
  Ik altijd het begrijpelijk dat er gestaakt word maar het is zó jammer dat de patiënten hier de dupe van worden want Den Haag word er niet warm of koud van. De wachttijden zijn al zo lang ivm corona en worden nu alleen maar groter.
 • G.J Mek

  4 maanden geleden
  ik heb alle begrip dat ze staken .alleen de werk druk wordt alleen maar groter als nu weer gaan staken .en de wacht lijsten worden dan langer en de druk zal alleen maar toen nemen en dan kan ook nog zo zijn dat de Corona pandemie weer de kop op steek, en straks zorg personeel uitvalt omdat de druk alleen maar toe neemt omdat collega s uitvallen, dan moeten ze lonen overal gelijk trekken zowel niet Academische als Academische. dan ben je van gezeur af.