Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Freekje Groenemans

Hoogleraar torpedeert stikstofplannen Gelderland: ‘Dit is voor niemand goed’

Het is ronduit onzinnig dat in Gelderland boeren vergunningen en subsidies krijgen voor het inrichten van nieuwe stallen. Op papier lijken die nieuwe stallen het milieu minder schade te doen, maar in praktijk blijkt dat amper zo te zijn. Dat zegt de Wageningse hoogleraar Raoul Beunen van de Open Universiteit in een reactie op briefing aan de Tweede Kamer deze week. 

8 reacties

 • Henk Van de Kraats

  1 maand geleden
  "Dat zegt de Wageningse hoogleraar Raoul Beunen." Hoogleraar leuk. Heeft hij ook enig bewijs voor wat hij zegt.
 • HJ Veltkamp

  1 maand geleden
  Wat een onzin: "Een boer moet minder vee houden". De vloer oppervlakte blijft gelijk de mest put blijft even groot en dus blijft de uitstoot even groot. In de jaren 70 gingen alle bomen dood door de verzuring. Het koolzuur (Co2) is nog nooit zo hoog geweest en SBB doet niks anders dan kappen kapen en nog eens kappen omdat als je niks doet de bomen alles overwoekeren. Raoul Beunen is ook zo'n zogenaamde wetenschapper die alleen maar schrijft om zijn baantje te behouden.
 • E Huls

  1 maand geleden
  Dit lijkt meer een anti-veehouderij artikel dan een objectief verhaal. Vorige week ook al zo'n 'gemakkelijk' anti-veehouderij verhaal over waterbeheer door een ecoloog. Misser van het AD/Stentor.
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Ze zijn niet helemaal goed doe eerst is aan de uitstoot in de fabrieken.Pak daarna de boeren aan,minder vee!
 • Wim Hovestad

  1 maand geleden
  Er is teveel stikstof op bepaalde plaatsen in ons land. Te grote concentratie vee lossen we dus niet op met techniek. Minder vee is de enige oplossing. Net als minder vliegen en minder rijden. Minder uitstoot bij fabrieken. Kortom minder teveel is de enige oplossing.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.