Horrorvrachtwagen in Engeland was van Nederlandse transporteur

De vrachtwagen met 39 doden die in Engeland werd aangetroffen, was drie jaar geleden nog van Edwin Kluft Transport uit Hoogeveen. ,,Bizar”, reageert Kluft.

Hij volgt de hele dag al het nieuws over zijn oude vrachtwagen. ,,Ik word voortdurend gebeld. Heel triest wat er gebeurd is in Engeland”, zegt de ondernemer tegen Dagblad van het Noorden.

Voor de goede orde, Kluft zegt dat hij de rode vrachtwagen drie jaar geleden heeft verkocht aan een dealer in het midden van het land. ,,Daarna is de wagen nog een aantal keren doorverkocht en uiteindelijk in Bulgarije terecht gekomen, zo begrijp ik.”

Bedrijf bestaat niet meer

Kluft zegt zelf nooit in de vrachtwagen te hebben gereden. Wel chauffeurs van hem destijds. ,,Bijzonder en bizar dit met onze oude vrachtwagen is gebeurd.” Op de Facebookpagina van Kluft Transport is in 2015 een foto van de vrachtwagen gepost. Het bedrijf bestaat niet meer. Kluft heeft een nieuw transportbedrijf, Klintra Expeditie bv.

De horrorvrachtwagen staat nu geregistreerd in Bulgarije, op naam van een bedrijf met een Ierse eigenaresse. De 25-jarige chauffeur komt uit Noord-Ierland.

Volledig scherm
De oude vrachtwagen van Kluft. © EPA
  1. LIVE | Driekwart van de verpleegkundigen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    LIVE | Driekwart van de verpleeg­kun­di­gen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor liggen de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.