Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Shutterstock

Huisarts Brunssum weer aangehouden na nieuwe aangiften seksueel misbruik, ook geschorst

De Brunssumse huisarts die al werd verdacht van seksueel misbruik van twee patiënten, is gisteren na nieuwe aangiften van twee andere vrouwen weer aangehouden. 

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan De Limburger. Hij wordt nu in vier gevallen verdacht van seksueel misbruik van vrouwen die onder zijn zorg vielen. De aanhouding van gisteren heeft betrekking op twee nieuwe aangiften van eind vorig jaar. Het OM kan nog niets zeggen over het vervolg en verstrekt ook geen details. De advocaat van de arts was niet bereikbaar voor een reactie.

De man mag hoe dan ook een halfjaar lang zijn vak niet uitoefenen. Dat bepaalde het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg deze maand in hoger beroep. De straf was daarmee onherroepelijk. Deze uitspraak van de tuchtrechter heeft betrekking op een incident uit 2017. Op 8 augustus van dat jaar had de arts tijdens een huisbezoek seks met een patiënte.

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.