Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Shutterstock

Huisarts Brunssum weer aangehouden na nieuwe aangiften seksueel misbruik, ook geschorst

De Brunssumse huisarts die al werd verdacht van seksueel misbruik van twee patiënten, is gisteren na nieuwe aangiften van twee andere vrouwen weer aangehouden. 

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan De Limburger. Hij wordt nu in vier gevallen verdacht van seksueel misbruik van vrouwen die onder zijn zorg vielen. De aanhouding van gisteren heeft betrekking op twee nieuwe aangiften van eind vorig jaar. Het OM kan nog niets zeggen over het vervolg en verstrekt ook geen details. De advocaat van de arts was niet bereikbaar voor een reactie.

De man mag hoe dan ook een halfjaar lang zijn vak niet uitoefenen. Dat bepaalde het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg deze maand in hoger beroep. De straf was daarmee onherroepelijk. Deze uitspraak van de tuchtrechter heeft betrekking op een incident uit 2017. Op 8 augustus van dat jaar had de arts tijdens een huisbezoek seks met een patiënte.

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”