Ans Stouten heeft na 13 jaar vallen en opstaan haar master behaald aan de Universiteit Leiden. ,,Niemand dacht dat ik het kon." Volgens traditie ging ze met haar diploma naar het beroemde zweetkamertje, waar haar broer haar op de foto zette.
Volledig scherm
Ans Stouten heeft na 13 jaar vallen en opstaan haar master behaald aan de Universiteit Leiden. ,,Niemand dacht dat ik het kon." Volgens traditie ging ze met haar diploma naar het beroemde zweetkamertje, waar haar broer haar op de foto zette. © Gijs Stouten

Iedereen dacht dat ze het niet kon, maar vmbo’er Ans hield vol en nu is ze Master of Science

 ,,Niet slim genoeg.” ,,Te hoog gegrepen.” ,,Niets voor jou.” Dat is wat Ans Stouten (28) jarenlang hoorde. Ze begon met vmbo. Nu is ze Master of Science.

25 reacties

 • T blankhorst

  1 maand geleden
  Beste Jacoline. Wat jammer dat er altijd mensen zijn die e.e.a onderuit menen te moeten halen. Je kunt met doorzettingsvermogen ver komen, maar dat alleen is niet voldoende.
 • Eric van Dael

  1 maand geleden
  Wat n topper en doorzetter! Geweldig dat je met wilskracht zóver kunt komen!! Voorbeeld voor veel VMBO ers en jongeren die t zeker kunnen makdn! Nooit je droom opgeven! T kan echt!!
 • R. Veldhuis

  1 maand geleden
  Gefeliciteerd. Het is geen makkelijke weg. Ik ben wel benieuwd waarom zij zo wordt uitgelicht. Ik ken wel meer mensen die van vmbo tot master of science studeren en eventueel nog verder. Dat zijn dan ook nog eens mensen met een beperking (ik prefereer de term uitdaging) zoals slechtziendheid, slechthorndheid, doof, blind etcetera. Die krijgen soms nog meer uitdagingen waar soms actief wordt tegen gewerkt om uberhaupt verder te kunnen studeren.
 • Marja Van Dantzig

  1 maand geleden
  Heel goed!! Ook mijn dochter overkwam dit. Zei moest maar naar de huishoudschool werd gezegd,Eigenwijs als zei en wij haar ouders waren hebben haar naar de MAVO laten gaan. Met hele goede cijfers naar de HAVO. Daar deed ze met 2 vingers in haar neus 1 jaar en dat vonden we zonde van haar tijd. Veel gesprekken verder met het VWO en haar daar dus opgeplaatst . Door naar de universiteit en zie! Haar eigen advocatenkantoor.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Heel herkenbaar en .. toch niet zo bijzonder want er zijn legio knokkers voor hun toekomst..