Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Iets doen aan al die ellende door vuurwerk? Verbied het volledig

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

7 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Er is geen probleem,als je iets wilt doen wat zin heeft tegen overlast dan kan ik wel tien voorbeelden geven van wekelijkse overlast in steden of voetbalvelden,hou toch op met die zieke geesten die een probleem hebben met oud en nieuw
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Het probleem is simpelweg onoplosbaar. Er is een verbod op het afsteken van vuurwerk, alle vuurwerk, behalve een paar uur met oud en nieuw. Dat kan al niet worden gehandhaafd. Dat gaat ook gelden voor een totaal verbod, zolang je elders in Europa naar hartelust kan inslaan. Dat is geen kwestie van prioriteiten stellen door de politie of meer agenten en boa’s, want het afsteken van vuurwerk is zo snel gedaan dat je kans op een ‘heterdaadje’ vrijwel nihil is. Leer er maar mee leven.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  Ik sluit me aan bij M de Jong
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  En geen carbid in de bebouwde kom dat ruimschoots over de 103 decibels heen gaat.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  Persoonlijk zou van mij alle mogelijke soorten vuurwerk, verboden moeten worden. Dus zelfs de zgn onschuldige sterretjes. Trek consequent één lijn. Niet het ene verbieden, en het andere toestaan. We doen alles aan minder uitstoot. Dus 0% vuurwerk, en óok geen vreugdevuren, met alle ellendige gevolgen van dien.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?