Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Joost Hoving

Ik ben voor inclusie, maar ‘mensen die menstrueren’ gaat me te ver

columnDebby Gerritsen schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

3 reacties

 • j.D Weber

  2 maanden geleden
  Mijn vrouw is vrouw en zal ook altijd vrouw blijven mijn vrouw en moeder van onze 2 kinderen! en een ieder die anders is respecteer ik! maar hoe dit soort veranderingen zijn ontstaan is voor mij nog altijd een raadsel? Maar ook vroeger waren er al een ander soort mensen! maar wisten velen nog niet zo goed wat dat nu precies allemaal inhield? En zullen wij mensen op leeftijd misschien ook nooit zo goed kunnen begrijpen! Misschien is dit ook wel een natuurverschijnsel zoals de bedoeling is?
 • C.W.M. van Dalen

  2 maanden geleden
  Zo mee eens zeg! Als of “gewoon“ vrouw zijn niet meer mag. We noemen bepaalde mensen toch ook geen lichamen die hormonen slikken en operaties doen om op het andere gender te lijken….. wordt lastig stukjes schrijven zo.
 • Elisabeth Griffioen

  2 maanden geleden
  Wij worden tegenwoordig door kleine minderheden de wet voorgeschreven en maken het onszelf graag moeilijk. Hoe gaan we straks het woord moeder, vader, zus, broer, dochter, zoon vertalen?????
 1. Gratis tampons en maandverband moeten einde maken aan menstruatiearmoede in Schotland

  Gratis tampons en maandver­band moeten einde maken aan menstrua­tie­ar­moe­de in Schotland

  Tampons en maandverbanden zullen in Schotland vanaf maandag gratis beschikbaar zijn voor iedereen die menstrueert. Lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn dan verplicht dat soort producten aan te bieden om menstruatiearmoede tegen te gaan. Een in 2020 door het Schotse parlement aangenomen wet - de eerste in zijn soort wereldwijd - gaat dan in. Dat meldt de regering van Schotland zondagochtend.