Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman

Ik kreeg brieven van bejaarde vrouwen die een leven lang zwegen over wat hen was overkomen

ColumnSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster geeft haar mening over ‘ons eigen Metoo-schandaal’ bij The Voice of Holland. 

3 reacties

 • E. Lentekind

  4 maanden geleden
  Zo ingewikkeld is het niet: veel beter voor jezelf opkomen en niet alsmaar de vraag stellen wat een ander ervan vindt. Niet iedereen is behept met broze en beschadigde ik.
 • Jeroen Oosterlaar

  4 maanden geleden
  Chinta, mee eens, al zou het zoeken naar een "betere" ik niet het absolute doel moeten zijn, maar een "completere" ik. Het herkennen en accepteren van de "mindere" ik (Carl Jung: schaduw-zelf), die imperfecte, gemankeerde, beschadigde, bange, boze, broze ik (die er ook mag zijn) is een groot en belangrijk onderdeel in het leggen van de puzzel die men het ego noemt. Kintsugi, het verlijmen van de emotionele scherven met goudlijm i.p.v. de breuken aan elkaar proberen te polijsten....
 • Chinta M.L. Koster

  4 maanden geleden
  Voor Saskia Zoeken naar en dieper leven in ieder van ons zou voor iedereen de oplossing zijn om af te komen van voorbijgaande gedachtes, woorden en daden die daar niet mee overeen komen. Er zijn talloze richtlijnen en methodes die je daar naar toe weten te leiden. Nog beter is om regelmatig een introspectieve houding op te zoeken waar je je betere zelf zult herkennen.Verkrachtig daarentegen gaat terug in de tijd zolang de mens bestaat. Werk aan de winkel dus om jezelf te bevrijden..
 1. Omur (32) kreeg levensgevaarlijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’
  PREMIUM

  Omur (32) kreeg levensge­vaar­lijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’

  Omur Arslan (32) uit Amersfoort dacht dinsdagavond dat hij dood zou gaan. Arslan, eigenaar van supermarkt Omur Markt op het Neptunusplein, kreeg pal voor zijn winkel onverwachts poeder van zwaar ongediertegif over zich heen. ,,Toen ik ’s avonds laat thuiskwam uit het ziekenhuis, zat de woonkamer vol familie op me te wachten. Iedereen was ongelooflijk geschrokken.’’