In een paar uur tijd viel er voor een maand regen

WATEROVERLASTOp verschillende plekken in het land hebben zware regenval en onweer voor flinke problemen gezorgd. In de omgeving van Hilversum viel zo'n 75 millimeter water in een paar uur tijd, evenveel als normaal gesproken in een maand. 

Gedurende de hele dag trokken zware buien over verschillende delen van Nederland. In Hilversum zette een wolkbreuk het Mediapark blank. Volgens de brandweer stond er een flinke laag water in een aantal straten en parkeerplaatsen van het complex. In het hoofdgebouw van de NPO valt de schade mee, laat een woordvoerder weten. Op Twitter circuleren ook beelden van wateroverlast in het BNNVara-gebouw.

Lees door onder de tweets

Normaal valt in juli gemiddeld over het land 78 millimeter. In Assen en Epe viel in korte tijd respectievelijk 55 en 46 millimeter neerslag. Dat is meer dan de helft van de gemiddelde maandelijkse hoeveelheid.

Boven het IJsselmeer werd vanmiddag een waterhoos gesignaleerd. Dat is een trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen, die water opzuigt.

Volledig scherm
Wateroverlast na hevige regen in Hilversum. De Beatrixtunnel in het centrum is ondergelopen met water © ANP
Volledig scherm
© Caspar Huurdeman
Volledig scherm
Ook in Laren stonden de straten blank © Caspar Huurdeman
Volledig scherm
Een regenachtige dag op camping 't Wolfsven in Mierlo © ANP