In water gevonden vrouw (55) in Cornjum mogelijk door misdrijf om het leven gekomen

VIDEODe 55-jarige vrouw die zondagochtend dood werd gevonden in het water aan De Wier in Cornjum, is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Het gaat om Karin Grijpstra, een inwoonster van Cornjum (Friesland). Zij werd zondag om 09.00 uur in het water gevonden, ter hoogte van de hervormde kerk. Cornjum ligt ten noorden van Leeuwarden, en heeft nog geen 400 inwoners. 

Volgens de politie had Grijpstra de gewoonte wat later naar bed te gaan. Waarschijnlijk is ze aan het begin van de nacht naar buiten gegaan om de hond uit te laten. De politie zegt dat uit onderzoek blijkt dat ze vermoedelijk is omgebracht. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek naar de vermoedelijke moord. 

In de buurt van deze plek werd het lichaam van Grijpstra gevonden.
Volledig scherm
In de buurt van deze plek werd het lichaam van Grijpstra gevonden. © Google Maps

Opsporing Verzocht

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan de dood van Grijpstra. ,,We zoeken naar mensen die rond die tijd op De Wier zijn geweest’', aldus politiewoordvoerster Tessel Horsman.

Zaterdagavond was er ook een theatervoorstelling in Cornjum. Die was rond middernacht afgelopen. ,,Het kan zijn dat mensen die avond iets gezien hebben wat ze op dat moment niet konden plaatsen.”

De politie vraagt getuigen zich te melden.
Volledig scherm
De politie vraagt getuigen zich te melden. © Politie