Volledig scherm
© ANP

IND wees laatste beroep Bahreinse asielzoeker af

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft vorig jaar een verzoek van een Bahreinse asielzoeker om niet te worden uitgezet op het laatste moment afgewezen. Een document dat Ali Mohammed al-Showaikh indiende waaruit zou blijken dat hij niet veilig zou zijn in zijn thuisland, werd niet door de IND gewogen.

 1. Vluchteling uit Bahrein sleept Nederland voor Europese rechter

  Vluchte­ling uit Bahrein sleept Nederland voor Europese rechter

  Een vluchteling werd door Nederland uitgezet naar Bahrein en kreeg daar levenslang. Nu stapt hij naar de Europese rechter, bevestigt z'n advocaat Flip Schüller, na berichtgeving van NRC. Ali Mohammed al-Showaikh, de asielzoeker die eind oktober door Nederland werd uitgezet en vier maanden later in Bahrein tot levenslang werd veroordeeld, heeft vandaag een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
 2. Verbazing om Halloweenfeest in Toverland met duizenden bezoekers: ‘Niet uit te leggen aan horeca’
  PREMIUM

  Verbazing om Halloween­feest in Toverland met duizenden bezoekers: ‘Niet uit te leggen aan horeca’

  Toverland speelt met vuur door als enige pretpark van Nederland op grote schaal door te gaan met de drukbezochte halloweenavonden. Dat zegt viroloog Bert Niesters tegen deze site. Het pretpark in het Limburgse Sevenum heeft strenge maatregelen genomen om het griezelfestival zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar volgens Niesters gaan corona en Halloween simpelweg niet samen. ,,Het virus is dol op dit soort entertainment.”