Wijkagenten zijn zo druk met het verlenen van noodhulp dat ze niet toekomen aan hun kerntaak: contacten leggen in de wijk om problemen te voorkomen. Dat  stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Wijkagenten zijn zo druk met het verlenen van noodhulp dat ze niet toekomen aan hun kerntaak: contacten leggen in de wijk om problemen te voorkomen. Dat stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid. © René Wiegmink / ProNews

Inspectie: Veiligheid in de knel door druk op politie en jeugdzorg

De druk op organisaties als de politie, jeugdzorg en forensische zorg is zo hoog dat de veiligheid in de knel komt. Dat stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid (JenV) in haar jaarbericht. Volgens de inspectie moeten bewindvoerders de organisaties niet overvragen.

  1. Met alle middelen zoeken naar razendsnel ontsnapte tbs’ers: ‘We hebben geen idee waar ze zijn’
    PREMIUM

    Met alle middelen zoeken naar razendsnel ontsnapte tbs’ers: ‘We hebben geen idee waar ze zijn’

    Persofficier Jirko Patist van het Landelijk Parket blikt terug op de eerste uren na de ontsnapping van tbs’ers Luciano Dijkman en Sherwin Windster. Het duo is donderdag tegen het middaguur nog altijd voortvluchtig. De zoektocht is in volle gang. ,,Het is belangrijk om te zeggen dat deze mensen zo snel mogelijk moeten worden aangehouden en terug naar de kliniek gaan. We hebben er zorgen over dat ze nu buiten zijn.”