Volledig scherm
De onderschepte cocaïne had een straatwaarde van 1,2 miljoen euro. © Politie Breda Twitter

Italiaan van A16 geplukt: cocaïne ter waarde van 1,2 miljoen in verborgen ruimte auto

Een 33-jarige Italiaan is gistermiddag vlakbij Breda opgepakt met 34 kilo cocaïne in zijn auto. De cocaïne had een straatwaarde van zo’n 1,2 miljoen euro.

De auto van de Italiaan werd gisteren rond 17.00 uur gecontroleerd bij de A16 richting België. Tijdens de controle vond de politie een verborgen ruimte in de kofferbak. Door een kier zagen ze meerdere pakketten in de ruimte liggen. Omdat er vermoedelijk verdovende middelen in zaten, werd de Italiaan aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

34 kilo cocaïne

De auto werd in beslag genomen en de verborgen ruimte werd onderzocht. Er bleek 34 kilo cocaïne, verspreid over 35 pakketten, in het geheime compartiment te liggen. De Italiaanse verdachte zit vast voor verder onderzoek. Ook staat de verdachte op de nominatie voor uitlevering aan België vanwege verschillende strafbare feiten.

  1. LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, overlast op snelwegen blijft beperkt
    Boerenprotest

    LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, overlast op snelwegen blijft beperkt

    Circa 6000 boeren uit het hele land trekken opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ondanks een oproep van Farmers Defence Force (FDF) om niet over de snelweg met de tractor naar Den Haag te komen, reed een groepje van circa 15 boeren vanochtend vroeg toch met trekkers de A12 bij Den Haag op. Zij hebben een bekeuring gekregen. De overlast in de ochtendspits is desondanks beperkt gebleven.