Bredasweg 410 in Tilburg. Het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bredasweg 410 in Tilburg. Het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden. © Funda

Jaar na Guus Meeuwis-rel gaat weer statige villa in Tilburg plat: ‘Onbegrijpelijk’

Na het platgooien van een 103 jaar oude villa door Guus Meeuwis beloofde de gemeente Tilburg beterschap. Maar een jaar later gaat er weer een statige villa langs de Bredaseweg tegen de vlakte. Volgens de gemeente is het ondoenlijk al deze villa's te beschermen, volgens de erfgoedkenner had bescherming ‘allang geregeld moeten zijn’.

2 reacties

 • Chris Kruiper

  1 maand geleden
  @JM SCHINKEL Als je het geld hebt om het hus te kopen met de grond...het plat te laten gooien en er een compleet huis op te laten zetten, dan heb je meer dan genoeg geld om dat huis in topconditie te brengen , volledig geisoleerd etc.
 • JM SCHINKEL

  1 maand geleden
  Kan wel jammer zijn maar wat moet zo’n huis kosten , hoe veel kost isoleren , van het gas af en toch warm zitten en het onderhoud ? Ik kan me voorstellen dat daar geen geinteresseerden voor zijn . Wat is het alternatief?leegstand en verloedering?
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?