Koning Willem-Alexander en prins Bernhard jr. (rechts) op Circuit Zandvoort bij de Dutch Grand Prix.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander en prins Bernhard jr. (rechts) op Circuit Zandvoort bij de Dutch Grand Prix. © ANP

Jaar vol blunders: koning heeft vertrouwen door eigen toedoen verspeeld

Kan de koning vandaag, op Prinsjesdag, het geschonden vertrouwen herstellen na de reeks communicatieblunders van het afgelopen jaar? Nederland kijkt hem vanmiddag op de vingers.

20 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Van mij mag het koningshuis worden opgedoekt,het is een restant uit de feodale geschiedenis van Nederland net als de slavernij,een premier is meer dan voldoende,het koningshuis voegt werkelijk helemaal niets toe,zet het bij in het openluchtmuseum
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  'Leuk' zo'n koningshuis, maar die kunnen met héél wat minder ook makkelijk rondkomen. Als eerst de armoede uit het land is, vind ik het probleem wat minder, maar het contrast is zó verschrikkelijk groot. Een gezin wat afhankelijk is van de voedselbank vind ik schandalig, terwijl het koningshuis per jaar miljoenen euro's kost wat de burger ook nog eens betaald, óók de mensen die naar de voedselbank moeten! Koningshuis minderen, armoede bestrijden.
 • schipper

  1 jaar geleden
  Grappig dat het financiële aspect zo wordt belicht. Ik denk dat het als het eerlijk wordt benoemd gaat om betrouwbaarheid. Willem doet wat hij wil. Gaat liever nog even buiten de regels en laat zich zien als een heerser, ik doe want ik ben. Daarom merk ik dat net als ik vele zich distantiëren van het koningshuis. Je hebt een voorbeeld functie. Als je presidenten hebt die moeten er voor strijden, een band scheppen met de bevolking. Monarchie van vandaag gaat om geld binnen harken en je moeder na
 • G.J. Algra

  1 jaar geleden
  En weer is de krant bezig om de boel onnodig negatief op te rakelen. Steeds maar weer terugkomen op zaken uit het verleden. De krant moet eens beginnen om veel meer zaken positief te benaderen. Ook de hele Corona wordt steeds weer negatief benaderd. Wat de overheid ook doet altijd heeft de krant/ media daar kritiek op. Dit komt Nederland niet ten goede en zorgt alleen maar voor dat alles veel langer duurt. Het lijkt erop dat de media bewust de boel opstookt en tweedeling veroorzaakt.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Een staatshoofd kost altijd veel geld. Geen enkel staatshoofd woont in een rijtjeshuis. Wat zouden alle ex-presidenten, als wij een republiek waren, hebben gekost? En hoeveel wachtgeld betalen wij aan ex-politici? Natuurlijk zijn er een paar niet zo handige besluiten door de koning genomen, maar er waren veel meer mensen die, niet noodzakelijke, reizen hebben gemaakt. Ook zijn er waarschijnlijk wel meerdere dure speedboten verkocht.