De plek van het ongeval.
Volledig scherm
De plek van het ongeval. © Google Street View

Jan streed jarenlang tegen onbewaakte spoorwegovergang, dinsdag werd zijn vrouw gegrepen door een trein

Jan Huisjes uit Wijster (Drenthe) vocht al zeventien jaar voor een veilige spoorwegovergang bij zijn boerderij. Dinsdagochtend slaat het noodlot dan toch toe: zijn 57-jarige vrouw komt op de overgang onder een trein. Ze was bezig een container langs de weg te zetten.

 1. LIVE | Eerste cruiseschip vertrekt voor proefvaart uit VS, Hongkong versoepelt quarantaineregels
  CORONAVIRUS

  LIVE | Eerste cruise­schip vertrekt voor proefvaart uit VS, Hongkong versoepelt quarantai­ne­re­gels

  De meeste Nederlanders zijn ondanks de lockdown blijven bewegen, concludeert de Hartstichting. Bijna twee derde is fysiek actief en zo'n 40 procent van hen beweegt zelfs meer dan voor de pandemie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek stelt op basis van GGD-cijfers vast dat mensen met een baan in het onderwijs zich sinds vorig jaar het vaakst hebben laten testen op corona. Tussen augustus en april werden 11,3 miljoen coronatesten afgenomen bij 6,7 miljoen mensen. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.
 2. Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewonden en flink wat schade
  Video

  Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewon­den en flink wat schade

  Code oranje is voor heel Nederland weer voorbij, meldt het KNMI. In Groningen gold de waarschuwing nog als laatste, die werd vrijdagavond om 22.40 uur ingetrokken. Voor bijna het hele land had het weerinstituut een waarschuwing voor zware onweersbuien gegeven. Plaatselijk leidde het noodweer tot een aantal gewonden en flinke schade. De plaatsen Leersum (Utrecht) en Tiel (Gelderland) werden het zwaarst getroffen. In het Gelderse Oosterwolde waaiden vier elektriciteitsmasten om.