Jan-Willem is opgelicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Willem is opgelicht. © Jeffrey Groeneweg

Jan-Willem (86) gaf al zijn bankpassen mee aan oplichters: ‘Je hoeft er niet dom voor te zijn’

Oplichters babbelden zich afgelopen weekend bij de pientere Jan-Willem (86) naar binnen en liepen met al zijn bankpassen naar buiten. Nu is hij 3000 euro armer. Schoondochter Bianca waarschuwt: ,,Om opgelicht te worden hoef je niet dom te zijn, blijkt maar. Let op!”

3 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Ze hebben me vaak proberen op te lichten is ze nooit http://gelukt.Bank passen op sturen haha.Eens een keer wat gehad met een mail direct na de bank gegaan,hebver niks nee gedaan was oplichting en ook via app mij vaak proberen op te lichten.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Alles op een rijtje, behalve zijn eigen wil. Niet op z'n achterhoofd gevallen, maar wel genept. Geen watje, maar wel toegeeflijk. Als je alle regels kent en toch het schip ingaat, dan ben je dus een potentieel slachtoffer voor drukmiddelen die gebracht worden 'om je te helpen en te beschermen'. Net als bij fantastisch hoge winstvoorspellingen bij beleggingen geldt ook hier: te mooi om waar te zijn? Dan elke communicatie afkappen. Duitsers zeggen ook wel: Alter schützt vor Dummheit nicht.
 • Adrie Jehee

  2 maanden geleden
  Waarom heeft die man ook zo veel geld op een lopende rekening staan? Daar moet op z'n hoogst 100 euro op staan en de rest op een spaarrekening. Dan is de schade veel geringer. De spaarrekening moet dan wel bij een andere bank zijn.