Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Je hebt niets aan rijkdom, als je arm van geest bent

COLUMNÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

6 reacties

 • HAM Boelens

  3 maanden geleden
  Als je goed zoekt is er voor ieder een ontbijt te vinden. Melk met havermout bij de goedkopere winkels. Een brood voor één euro is ook te koop.Bruin want dat is gezonder en blijf je ook langer verzadigd. Zorg dat de hond, duif, of kat de deur uit komt en de sigaretten. Zul je zien dat je beter uit komt. Probeer een vaste baan. Dan betaal je pensioen en daar heb je later ook weer plezier van. Dan heb je plezier in het schoon houden van het huis binnen en buiten.
 • A.G. de Jong

  3 maanden geleden
  Vaak zit achter dit soort armoede een drama. Ouders die niet met geld kunnen omgaan, een drugs- of alcoholverslaving hebben en zodra ze de uitkering op hun rekening hebben het meteen weer uitgeven. Totdat het geld op is, en dan worden kinderen zonder eten naar bed gestuurd! Meer geld geven is dan geen oplossing, eigenlijk zouden dat soort mensen onder permanente curatele moeten staan, en het liefst geen kinderen moeten hebben. Maar ook dat ligt natuurlijk gevoelig.
 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  Onder de rijken bevinden zich vele armen van geest. @Elisabeth Griffioen: Er kan in dit geval best sprake zijn van een soort loonbeslag, dat ook mensen met een bijstandsuitkering kan treffen. Je moet dan rondkomen van een 'beslagvrije voet' en dat is verrekte weinig.
 • roeland saman

  3 maanden geleden
  Zucht..was ik maar rijk en niet zo knap.
 • Elisabeth Griffioen

  3 maanden geleden
  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat kinderen echt honger moeten lijden in Nederland. Zelfs het armste gezin, met een bijstandsuitkering, toeslagen, kindertoeslag of voedselbank, kan toch op zijn minst zijn kinderen een boterham geven. De allereerste levensbehoefte. Of zou het ook kunnen dat het aan de nonchalance van de ouders zelf ligt of aan hun kinderen die bv. ' s morgens vroeg geen trek hebben in eten ?? Die kinderen zijn er ook.