Volledig scherm
PREMIUM
Eva met haar zoontje Jim © Eigen foto

Jim (7) kwam om bij ongeval: ‘Zo’n fijn kind om om je heen te hebben’

Zondag is het Wereldlichtjesdag, dan worden overal ter wereld kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Eva verloor haar zoontje van 7 jaar bij een verkeersongeval. Dit is haar verhaal. Over Jim, over de worsteling met verdriet. 

Zijn fel oranje jasje hangt nog aan de kapstok. De jas waarin zijn vriendjes Jim meteen herkenden en die zo  typerend was voor hem.

De jas die Jim een winter geleden nog iets te groot was, maar waar hij nu precies in zou zijn gegroeid. Jim zal de jas nooit meer dragen. Hij overleed 20 januari. Een fataal verkeersongeval. Een paar dagen daarvoor was hij net 7 jaar geworden.

Zijn moeder laat de foto zien van die januaridag dat hij trakteerde in zijn klas. Jim met een doos mini-cakejes, die had hij gemaakt met zijn oma - hij hoefde niet met spannende creaties aan te komen. Jim was een lekkerbek, zegt Eva van Ast.  

  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”