Volledig scherm
De traumahelikopter op het erf van het agrarisch bedrijf aan de Aalsumerweg in Oldehove © De Vries Media

Jong slachtoffer (16) ongeval mestput in Oldehove overleden

De 16-jarige jongen die op 12 mei in een mestput bij een boerderij in het Groningse Oldehove viel, is overleden. De jongen was met zijn vader aan het werk toen hij in de mestvilo viel.

Zijn vader probeerde hem nog te redden, maar raakte daarbij zelf buiten bewustzijn. Beide slachtoffers werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar de 16-jarige Gerben Verkleij vijf dagen later overleed.

Volgens de politie is eerst de jongen in de gierput gevallen en bedwelmd geraakt door de gassen uit de mest. Vervolgens wilde zijn vader hem eruit halen en raakte ook hij bedwelmd. Hoe lang ze in de mestput hebben gelegen is niet bekend.

Iemand op de boerderij sloeg alarm, waarna de vrijwillige brandweer de twee kon bevrijden. Ook rukten drie ambulances, een medisch coördinator en een traumahelikopter uit om hulp te verlenen. De slachtoffers waren niet meer aanspreekbaar.

  1. Stint keert niet meer terug in straatbeeld van Oss: er kleeft te veel persoonlijk lees aan
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in straat­beeld van Oss: er kleeft te veel persoon­lijk lees aan

    Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past”, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.