Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Jonge bromfietser rijdt agent van zijn motor in Heerlen

Een brommerrijder heeft dinsdagavond in Heerlen een motoragent omver gereden. De man op de brommer was met zijn bijrijder op de vlucht. De motoragent kwam ten val, maar de vluchters konden uiteindelijk wel worden aangehouden.

Dat meldt de Limburger.

Tijdens een verkeerscontrole zag de motoragent twee jongeren op een snorfiets rijden. Hij had sterk het vermoeden dat zij nog geen 16 jaar oud waren. Daarnaast zag hij dat de kentekenplaat enkel met een tiewrap was vastgemaakt. Hierop besloot de agent de snorfietser een volgteken te geven.

In eerste instantie volgde de snorfietser de agent, maar hij bedacht zich en ging er vandoor. De motoragent zette de achtervolging in. De snorfietser minderde vaart, en de agent wilde hem de kans geven om te stoppen. Daarop reed de snorfietser echter tegen de motor aan. De agent viel, maar stond snel op en wist de dader van zijn bromfiets af te krijgen. De dader gaf zich niet zomaar gewonnen en nam de benen. Samen met andere agenten kon de vluchtende jongen met zijn bijrijder worden aangehouden.

Het voertuig bleek gestolen te zijn en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.