Ondanks de inzet van een traumahelikopter overleed de jongen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks de inzet van een traumahelikopter overleed de jongen. © ANP

Jongen (15) die overleed bij bedrijf in Dodewaard was vakantiekracht: ‘We zijn kapot van verdriet’

De 15-jarige jongen uit Kesteren, die gisteren omkwam bij een bedrijfsongeval in een magazijn van Van der Garde Tuinmeubelen in Dodewaard, viel van een heftruck. Hij was bezig met vakantiewerk. Dat zegt bedrijfsleider Jaap Hoogenboom.

Wat de precieze oorzaak is, wordt nog onderzocht door de arbeidsinspectie. ,,Wat we ook weten is dat er waarschijnlijk iets met zijn hoofd is gebeurd’’, aldus Hoogenboom. ,,Maar of dat hij erop is gevallen of zijn hoofd heeft gestoten weten we niet, dat is onderwerp van onderzoek. Het is in ieder geval een eenzijdig ongeval.’’

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.