Videostill
Volledig scherm
Videostill © Dumpert

Jongen die hoogspanningskabel ‘vernielde’ in Vriezenveen meldt zich bij de politie

updateDe jongen die met opzet een voorwerp gooide tegen een hoogspanningsmast in Vriezenveen, heeft zichzelf gemeld bij de politie. Zijn levensgevaarlijke actie was te zien in een filmpje op Dumpert.  

Netbeheerder Tennet wil aangifte doen tegen de ‘vernieler’. De politie meldt op Twitter dat zij met de jongen(s) in gesprek gaan.

Levensgevaarlijk

De beelden doken op bij de onder jongeren populaire website Dumpert.nl. Te zien is hoe een jongen waarschijnlijk met een voorwerp aan een touw zwaait om deze vervolgens richting de hoogspanningskabels los te laten. Een kabel wordt geraakt, met een enorme flits en knal tot gevolg.

Aan de dood ontsnapt 

In reacties op Twitter wordt geschreven dat de situatie zich afspeelde bij een hoogspanningsmast nabij de Almeloseweg en de Oosterweilandweg tussen Vriezenveen en Almelo. 

Woordvoerster Franscé Verdeuzeldonk van netbeheerder Tennet, dat de hoogspanningskabels beheert, liet in een eerste reactie weten dat de jongen die het voorwerp gooit aan de dood is ontsnapt: „Als hij geraakt zou zijn door de ontlading, dan was hij geëlektrocuteerd.”

‘Elektrocutie’

Wijkagent Bas Kuiphuis uit Tubbergen plaatste het filmpje zondagavond op Twitter, in de hoop dat mensen meer konden vertellen over de personen op de beelden en de plek waar het gebeurde. Dat is gelukt, zegt hij maandagochtend: „Het incident was inderdaad niet in mijn werkgebied, maar langs de Almeloseweg tussen Almelo en Vriezenveen plaatsvond. Ik ben blij dat zo’n tweet direct helpt bij het achterhalen van de locatie. Dit is levensgevaarlijk. Moet je kijken hoe het naast hem inslaat, je wordt levend gefrituurd als je wordt geraakt.”

Bekijk hieronder de beelden (lees je via onze app dan is onderstaande video niet zichtbaar. Bekijk dan hier de beelden)

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)