Volledig scherm
Station Tilburg. © Jan van Eijndhoven

Jongens proberen NS-beveiliger te slaan met riem en op het spoor te duwen

Twee jongens hebben woensdag in Tilburg geprobeerd een beveiliger te slaan en op het spoor te duwen. Dat gebeurde nadat ze werden aangesproken omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. 

Beveiligers vroegen de twee rond 15.30 uur om het perron te verlaten, omdat ze niet hadden ingecheckt. Direct kregen zij een agressief antwoord terug. Eén van de twee haalde de riem uit zijn broek en probeerde daar een beveiliger mee te slaan. 

Dat lukte niet, maar er ontstond wel een worsteling. Daarna lukte het de beveiligers alsnog om de twee te begeleiden naar de uitgang. Onderweg ging het echter opnieuw mis. Eén van de jongens probeerde een vrouwelijke beveiliger op het spoor te duwen. Daarna ging hij er als een haas vandoor.

Agenten hebben de verdachte niet veel later alsnog gevonden, in de buurt van het station. Het gaat om een 17-jarige jongen. Hij is opgepakt, maar mocht na verhoor weer naar huis. 

  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”