Station Tilburg.
Volledig scherm
Station Tilburg. © Jan van Eijndhoven

Jongens proberen NS-beveiliger te slaan met riem en op het spoor te duwen

Twee jongens hebben woensdag in Tilburg geprobeerd een beveiliger te slaan en op het spoor te duwen. Dat gebeurde nadat ze werden aangesproken omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. 

Beveiligers vroegen de twee rond 15.30 uur om het perron te verlaten, omdat ze niet hadden ingecheckt. Direct kregen zij een agressief antwoord terug. Eén van de twee haalde de riem uit zijn broek en probeerde daar een beveiliger mee te slaan. 

Dat lukte niet, maar er ontstond wel een worsteling. Daarna lukte het de beveiligers alsnog om de twee te begeleiden naar de uitgang. Onderweg ging het echter opnieuw mis. Eén van de jongens probeerde een vrouwelijke beveiliger op het spoor te duwen. Daarna ging hij er als een haas vandoor.

Agenten hebben de verdachte niet veel later alsnog gevonden, in de buurt van het station. Het gaat om een 17-jarige jongen. Hij is opgepakt, maar mocht na verhoor weer naar huis. 

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’
    video

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van de Stentor, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).