Andries Lever is met zijn broer Jorrit (in de rolstoel) aan de wandel. Broer Wiljan staat er met de hulpmotor naast.
Volledig scherm
PREMIUM
Andries Lever is met zijn broer Jorrit (in de rolstoel) aan de wandel. Broer Wiljan staat er met de hulpmotor naast. © Cor de Kock

Jorrit (34) kón zijn rolstoel niet verzekeren, maar krijgt van gemeente wel enorme rekening gepresenteerd

Jorrit Lever (34) uit Lexmond is volledig afhankelijk van zijn rolstoel, een handbewogen exemplaar met een losse duwmotor dat hij in bruikleen heeft van de gemeente. Maar als door een ongelukje de accu beschadigt, blijkt hij via hen niet verzekerd te zijn. Voor de reparatiekosten - zo'n 5500 euro - moet de familie dus zelf opdraaien. 

8 reacties

 • Arend Van Faassen

  5 maanden geleden
  H. Grevengoed ik ben bang dat dan alle verzekeringsmaatschappijen geboycot moeten worden.
 • Jarno Wolters

  1 jaar geleden
  5500 euro? Ohja tuurlijk het woord zorg staat ervoor dan word er met een vork geschreven natuurlijk
 • martin lagemaat

  1 jaar geleden
  Toch blijft het een raar verhaal. Indien de electrische aandrijving door het ijs is gezakt en dus door het water defect is geraakt, had dit ook gebeuren kunnen wanneer ermee door een plas water gereden was. Het blijkt dus een product te zijn die niet tegen vocht kan, en hierbij kun je denken aan een niet deugdelijk tegen vocht beschermd product. Ben benieuwd als men dit de re hier voorlegt of de gemeente dan nog een rekening durft te sturen.
 • H Grevengoed

  1 jaar geleden
  Weer zo’n verzekering die wel incasseren maar niet uitkeren wil. Gewoon aan zoveel mogelijk mensen laten weten welke maatschappij niet uit wil keren dan kan die maatschappij geboycot worden.
 • BRAM van Enckevort

  1 jaar geleden
  Meneer Konings, verhaal helemaal goed lezen daarin staat dat zijn WA verzekering de schade niet dekt (ik vermoed omdat de rolstoel niet van hem was en zoals we weren verzekeringen graag veel premie ontvangen maar als het op uitkeren aankomt van alles doen om er onderuit te komen). Triest verhaal en schandalig dat de gemeente (dat bleek boj Kassa) niet duidelojk aangeeft dat er geen verzekering is. Overigens vraag ik me af waarom de kosten zo hoog zijn. Daar heeft iemand zijn zakken goed gevuld.