Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

Jos Brech keert terug naar Brunssummerheide

Zaak Nicky VerstappenDinsdag staat verdachte Jos Brech samen met de familie van de dood gevonden Nicky Verstappen op de Brunssummerheide voor een speciaal rechtbankbezoek. Met zijn advocaat, het Openbaar Ministerie en de rechters wordt gekeken hoe het daar moet zijn geweest, in de laatste momenten van Nicky’s leven in augustus 1998. Dit is wat ze zullen zien.

Verdriet is aan een boom gespijkerd, op de Brunssummerheide. Hier lieten de opa en oma van Nicky Verstappen boodschappen achter op witte bordjes die hangen aan een stam, op de plek waar hun kleinkind 21 jaar geleden dood werd gevonden. ‘Geen kind is zo aanwezig als een kind dat wordt gemist’, schreven ze op. En die harde werkelijkheid: ‘Nog steeds niets’. Jaartallen, maanden en dagen staan erbij. De tijd zonder Nicky, de tijd zonder antwoorden.

Die vreet ook aan zijn ouders, die dinsdag terugkeren naar de Brunssummerheide voor een nieuw hoofdstuk in de rechtszaak tegen Jos Brech. Een bezoek aan de heide, een zogenoemde schouw, moet de rechters meer gevoel geven bij de afstanden die in het onderzoeksdossier worden genoemd. Twee officieren zullen alle plekken aanwijzen: de tent waar Nicky voor het laatst werd gezien, het perceel met de dennenbomen waar hij verderop werd gevonden en de routes die deze twee plekken aan elkaar verbinden.

  1. 1700 demonstranten tegen racisme op Stadhuisplein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’
    PREMIUM
    Update

    1700 demonstran­ten tegen racisme op Stadhuis­plein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’

    Zo'n 1700 mensen hebben vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie. De Black Lives Matter demonstratie duurde van 17.00 tot bijna 19.00 uur. De gemeente heeft vooraf bepaald dat er maximaal 700 demonstranten aanwezig mogen zijn op het plein. Rond 17.05 uur verstuurde de gemeente een tweet: ‘Het Stadhuisplein is vol. Kom niet naar het plein.’