ANP
Volledig scherm
© ANP

Kabinet komt tóch met vuurwerkverbod, georganiseerde shows mogen vooralsnog wel

updateEr komt toch een landelijk verbod op consumentenvuurwerk deze jaarwisseling. Georganiseerde vuurwerkshows kunnen voorlopig wel doorgaan. Dat heeft het demissionaire kabinet vandaag besloten na dringende oproepen van burgemeesters en artsen.  ,,De zorg heeft het druk zat", stelt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA). 

47 reacties

 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  En wat krijgen wij als vuurwerkliefhebbers voor compensatie? Het hele jaar verheug je je op het afsteken van mooi vuurwerk en dan heb je weer zo'n stelletje partypoopers die roet in het eten gooit. Ik vind 1000 euro per vuurwerkliefhebber een redelijk bedrag.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Yvonne, je raakt het cruciale punt precies. Heel veel waardering voor jouw bijdrage. Hier komen we verder mee als al dat geschreeuw.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  @Jeroen: Als mensen zich als kleine kinderen gedragen, worden ze ook zo behandeld. Mensen lopen hier over alles als grote verwende kleuters te janken, willen vanalles maar vooral dat anderen het voor hen doen zonder zelf ook maar 1 structurele bijdrage te hoeven leveren. Je kunt je afvragen wie er zo voorop loopt om verdeeldheid te zaaien. Kijk o.a. naar EU landen waar zaken beter lopen dan hier. Is men daar dan dom en gedwee of juist verstandig, eensgezind, sociaal en loyaal?
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Yvonne, is dat niet ook wel begrijpelijk? Als er OMT- leden goud geld verdienen aan PCR-testen krijgt het toch een redelijk "wij van WC-eend gehalte" en als mensen die de regels vorderen zich er zelf niet aan houden is de geloofwaardigheid toch ook rijkelijk ver te zoeken. Als je mensen als kleine kinderen behandelt, gaan mensen zich als kleine kinderen gedragen. Dit zie je ook bij patiënten in de GGZ bijvoorbeeld, die (door)zien meteen hoe jij hen ziet en gedragen zich ernaar.
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Arend, mijn kameraden vertaalt zich tot geheel Nederland en ook ieder mens daarbuiten wat dat betreft. Dat zij mij af en toe overlast bezorgen ontvang en beantwoord ik met liefde, want wij zijn allen gemankeerde wezens en ik ben geen heilige. Ik denk dat ik met mijn reactie redelijk in de buurt kwam en daarom wens ik je veel succes met de emoties die de externe wereld bij je oproepen, ik hoop dat je nog wel een beetje van het leven kunt genieten ondanks dat de wereld gek geworden is/lijkt...