ANP XTRA Nils van Houts
Volledig scherm
© ANP XTRA Nils van Houts

Kabinet wil vanaf medio 2022 helmplicht voor snorfietsers

Het kabinet wil dat snorfietsers en hun passagiers vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm moeten dragen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het voorstel van demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

6 reacties

 • L.J.H. Jonkeren

  1 jaar geleden
  Veel mensen zullen als er een helmplicht komt nooit meer fietsen en de auto nemen. Waaronder ik zelf ook. Misschien is er een soort van gevaar in de grotere steden maar echt niet op de fietspaden in de bossen etc. Dat betekent dus alleen nog fietsen in t buitenland. Een helm op m'n e-bike, NOOIT. Mijn snelheid komt doorgaans niet boven de 20 overigens. Recreatief fietsen is rust. Een helm op is niet recreatief voor mij. En de ravage die het aanricht aan t kapsel!! Dan durf ik geen terras meer op
 • JC Riemsdijk

  1 jaar geleden
  Verbieden durft de regering niet dus dan maar uitfaseren en oninteressant maken. Getuige ook de zin - Het kabinet verwacht dat door de verplichting de helft van de snorfietsers zal overstappen naar de gewone elektrische fiets-. De gewonden en doden met de elektrische fiets zijn nu al hoger als die van de snorscooter,dat worden er alleen maar meer. En de elektrische fiets komt in fase 2 aan de beurt en niet alleen de oudjes maar iedereen. Nog een wonder dat die nu niet gelijk zijn meegenomen.
 • Eddy Huisman

  1 jaar geleden
  Goed plan Ik ken geen scooter die maar 25 km/h rijd omdat de begrenzers verwijderd worden.
 • Miranda Jansen

  1 jaar geleden
  Het is echt een stom plan! Veel mensen nemen juist zo'n snorfiets of snorscooter, zodat ze geen helm op hoeven. Inderdaad een enorme betutteling! Terwijl ze beter de appende fietsers en scooterrijders aan kunnen pakken en de wielrenners die niet op of om kijken en geen bel hebben op hun fiets en die ook geen snelheid verminderen als ze anderen passeren. Als die dingen worden aangepakt, heeft dat veel meer een positief effect op de veiligheid. En onveilig dat je met helm op niet goed kunt horen
 • Miranda Jansen

  1 jaar geleden
  Ontzettend stom plan! Mensen nemen juist een snorscooter of snorfiets zodat ze geen helm ophoeven. Voor de veiligheid kunnen ze beter de fietsers die rijdend met hun smartphone bezig zijn, aanpakken. En de wielrenners zonder bel op hun fiets.