Kalenderbabe Laura (22) wil nu Miss Boerin worden

VIDEOZe is sinds eind vorig jaar in weinig verhullende kleding te bewonderen op de Boerinnenkalender van 2019. Dat beviel zó dat de 22-jarige Laura Poot uit Rockanje deze maand ook meedoet aan de landelijke verkiezing van Miss Boerin Nederland. De jonge boerin hoopt stiekem dat ze wint. ,,Dat zou echt de kers op de taart zijn!''

Sinds Laura op de kalender staat, wordt ze overal herkend. ,,Je krijgt zo veel reacties, het is echt bizar. Overal word je aangesproken. Ik ben laatst op een feestje geweest met de andere meiden van de kalender. De mensen willen allemaal met je op de foto. Dat is heel raar, want je bent gewoon een boerin. Maar voor sommigen ben je een bekendheid.''

Het winnen van de titel Miss Boerin Nederland is voor Laura echt een droom. ,,Het zou supergaaf zijn. Sowieso was het een hele eer om uit al die mooie meiden te worden geselecteerd voor die kalender, maar die titel... dat zou zo mooi zijn'', zegt ze.

Bikini 

Tijdens de missverkiezing in Deventer op 27 juni moet Laura verscheidene keren over de catwalk lopen. De dames hoeven niet in bikini, maar mogen wel hun spannende outfit van de kalender aantrekken. ,,Die mag wel worden aangepast als je die te heftig vindt. Dat ga ik ook doen'', verklapt ze. ,,Ja, ik ga niet zonder bikinitopje over de catwalk lopen'', zegt ze lachend. De plattelandsvrouwen zijn die dag ook te bewonderen in een overall met mooie lingerie én ze lopen een ronde in een mooie jurk. Daarnaast moeten ze dansen en iets over zichzelf vertellen.

De jury bepaalt uiteindelijk welke schone zich een jaar lang Miss Boerin Nederland mag noemen. Het publiek kan ook een stem uitbrengen op de mooie boerinnen via de Facebookpagina van de Boerinnenkalender. Degene met de meeste stemmen krijgt de titel Miss Social.

Volledig scherm
De titel Miss Boerin Nederland is voor Laura echt een droom. © Peter de Jong Fotografie

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.