Volledig scherm
De entree van sportpark De Boshoek in 's-Heerenberg. © Jan van den Brink

Keepertje (13) overlijdt na botsing met speler

Een 13-jarige jeugdkeeper van voetbalvereniging MvR uit het Gelderse 's-Heerenberg is vandaag overleden nadat hij tijdens een thuiswedstrijd in botsing was gekomen met een speler. De verslagenheid bij de voetbalclub is enorm. 

Het ongeluk gebeurde vanmorgen tijdens een bekerwedstrijd van de C3 tegen Dieren op sportpark De Boshoek. De keeper kwam met zijn hoofd in botsing met de speler en raakte bewusteloos. 

,,Het zag er meteen ernstig uit’’, zegt Willy Stein, oud-voorzitter van MvR, die tijdens de wedstrijd van de C3 op het voetbalveld aanwezig was. ,,We hebben onmiddellijk 112 gebeld. Op het veld is een AED aanwezig. Die is gebruikt. Maar de hartslag viel weg en de ademhaling viel weg.’’

'Geen woorden voor'

De jeugdkeeper werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar overleed hij enkele uren later. De wedstrijd werd na het ongeluk onmiddellijk gestaakt. ,,We zijn allemaal vreselijk van slag’’, zegt Stein. ,,Hier zijn geen woorden voor.’’

Vanmiddag is besloten om alle wedstrijden van MvR dit weekeinde af te gelasten. Voor ouders en teamgenoten van de jongen uit de C3 is op de Boshoek een bijeenkomst belegd. Daarbij is onder meer ambulancepersoneel aanwezig. Ook Slachtofferhulp is ingeschakeld. Stein: ,,Die heeft geadviseerd om ouders en spelertjes vooral met elkaar te laten praten.’’

MvR is een voetbalvereniging met circa 650 leden. Niet eerder kwam een jeugdlid  als gevolg van een botsing tijdens een wedstrijd om het leven. ,,Je hoopt dit natuurlijk nooit mee te maken’’, zegt Stein.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.