Volledig scherm
De fietsster raakte zwaargewond bij de aanrijding. © Persbureau Heitink / Inzet: Eigen foto

Kevin gaf zijn jas in stromende regen aan slachtoffer na ongeluk: ‘Wilde niet dat ze onderkoelde’

Wat doe je als je ziet dat iemand gewond op de grond ligt na een ongeluk? Kevin Peters (28) uit Puiflijk bedacht zich geen moment. In de stromende regen deed hij zijn jas uit en gaf deze aan omstanders, zodat zij hem over het slachtoffer heen konden leggen. ,,Ik wilde niet dat mevrouw onderkoelde.’’ Zelf liep hij in zijn T-shirt verder.

Volledig scherm
Kevin Peters bedacht zich geen moment en stond direct zijn jas uit. © Eigen foto

,,Een fantastische actie’’, noemt politieagent Jelmar van der Ploeg het. ,,Dit komt niet vaak voor.’’ De vrouw aan wie Peters zijn jas gaf, raakte op donderdag 28 november gewond na een aanrijding met een auto.

Het ongeluk gebeurde voor de deur van het gemeentehuis in Druten. Peters heeft het ongeluk zelf niet zien gebeuren. Hij was onderweg naar de Irenestraat, waar hij een afspraak had. 

,,Ik hoorde later pas dat mevrouw was aangereden op een zebrapad’’, zegt hij. ,,Toen ik aan kwam lopen, zag ik alleen dat er iets was gebeurd. Hierop heb ik mijn jas uitgetrokken en aan een omstander gegeven.’’

Zelf liep de ‘Sint Maarten van Druten’ (de heilige die een deel van zijn mantel afstond aan een zwerver) door de stromende regen verder, gehuld in enkel een T-shirt. 

Mooie daad
Peters kwam er via een Facebookbericht van de politie Druten achter dat zijn jas inmiddels op het gemeentehuis ligt. Hij is van plan hem volgende week op te halen.

De politie is hem in ieder geval erg dankbaar: ,,Dit is een erg mooie daad’’, zegt Van Der Ploeg. 

Hoe het met de vrouw in kwestie gaat, is niet bekend.

  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam dient vandaag de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Zelfs al toen ze nog in Brazilië was.