Kijk live mee: experts beantwoorden jouw vragen over de coronavaccins en de boosterprik

Zo'n tien maanden na de start van de vaccinatiecampagne zijn er nog altijd veel vragen over de coronaprik. Vier topspecialisten van het Rotterdamse Erasmus MC geven vandaag antwoord. Stel je vraag en kijk om 12.00 uur live mee. 

13 reacties

 • Danny Roelofs

  8 maanden geleden
  Zou het helpend zijn als er ic personeel wordt ingevlogen vanuit Portugal? Aangezien het daar onder controle lijkt te zijn. Daarnaast is er gesproken over een centraal ziekenhuis voor alleen covid patienten. Hoe zou je dit vorm kunnen geven? Zou ongediplomeerd maar fanatiek personeel zoals ik bv de dikkerdjes kunnen draaien. Dan wel de mensen wassen na een middagje bijles zodat de deskundige hun werk kunnen doen? En hoe krijgen we het oude personeel weer terug?
 • Danny Roelofs

  8 maanden geleden
  Ik zag dat 1 vraag niet goed is overgekomen. Meneer de Jonge geeft in het debat aan dat je niet te vaak moet vaccineren omdat de bijwerkingen dan heftiger worden. Zie bron https://youtu.be/9EaZm_17aYY . Ik heb na de tweede pfizer vaccinatie meerdere bijwerkingen gehad terwijk ik normaal nooit ziek ben. Hoe verstandig is het om een booster (derde)vaccinatie toe te laten dienen?
 • Danny Roelofs

  8 maanden geleden
  Hoe hoog moet de vaccinatiegraad zijn om de QR code per direct te kunnen laten vervallen? En vinden jullie de cijfers uit het onderzoek van universiteit Oxford representatief? Waarin geconcludeerd wordt dat 25% van de gevaccineerden het Delta variant door geeft en dit bij 38% van de ongevaccineerden is. Zijn jullie van mening dat deze 13% een QR code samenleving rechtvaardigd. En moeten we daarvoor neveneffecten als polarisatie en discriminatie en verharding in de maatschappij accepteren?
 • Danny Roelofs

  8 maanden geleden
  Kloppen de cijfers enigzins die staan op http://www.lareb.nl? Zouden de bijwerkingen etc. dan niet schadelijker zijn dan de beschermende factoren voor een jonge vrouw met angst voor eventuele complicates e.d. bij een zwangerschap?
 • Danny Roelofs

  8 maanden geleden
  Wordt de QR code niet verkeerd gebruikt? De on-gevaccineerden lopen getest en schoon naar binnen. En ik als gevacineerde loop wellicht besmet door met een geldige QR. Zou het niet helpend zijn als de gevaccineerde zoals ik getest de horeca etc induiken om zo de anderen te beschermen en de ic' s niet op te laten lopen. En bij voorkeur iedereen getest als je naar een evenement gaat etc. Of klopt mijn beredenering niet?