Volledig scherm
Leden van kinderrechtenorganisatie Defence for Children voeren in Den Haag actie tegen de uitzetting van Howick en Lili. © ROBIN UTRECHT

Kinderombudsman: Lili en Howick horen hier

Als staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) de uitzetting van de kinderen Lili en Howick naar Armenië doorzet, dan schendt hij 'hele fundamentele rechten van kinderen'. Dat zei Kinderombudsman Margrite Kalverboer donderdagavond in het tv-programma Pauw.

Volgens haar staat vast dat de in Nederland opgegroeide kinderen in Armenië terechtkomen in een tehuis. Ze kunnen niet worden opgevangen door de moeder. ,,Ik ken het dossier heel goed en weet dat de moeder op dit moment niet in staat is voor de kinderen te zorgen, dat er geen huisvesting is en dat ze daar nu niet naar school kunnen."

De toekomst van de kinderen ligt 'hier in Nederland', aldus Kalverboer. ,,Het kan niet anders". Op de schouders van Harbers rust volgens haar een zware verantwoordelijkheid als hij toch overgaat tot uitzetting. ,,Ik zou er zelf niet voor willen instaan."

Volledig scherm
Kinderombudsman Margrite Kalverboer. © ANP
  1. Vader door autodief 100 meter meegesleurd als hij dronken zoon ophaalt: ‘We geloofden onze ogen niet’

    Vader door autodief 100 meter meege­sleurd als hij dronken zoon ophaalt: ‘We geloofden onze ogen niet’

    Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens de politie 100 meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”