Aiham en Laila Kalash aan het werk voor hun supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Aiham en Laila Kalash aan het werk voor hun supermarkt. © Pix4Profs/René Schotanus

Kleurrijke kratten moeten weg bij Syrische supermarkt: ‘Waarom praten bewoners niet met ons?’

Ze voelden zich zo welkom, Laila en Aiham Kalash van de Syrische supermarkt in Raamsdonksveer. En het zag er  leuk uit, die kleurrijke uitstalling met fruit aan de straat. Hoewel, dat vindt niet iedereen. De bewoners van de panden erboven - de Vereniging van Eigenaren -  hebben de familie Kalash een dwangsom opgelegd. Voor 6 december moet de handelswaar verdwenen zijn. 

23 reacties

 • Andre Wevers

  2 maanden geleden
  Beste allen, volgens mij is het gewoon een kwestie van overal waar teveel voor staat is niet goed. Iets minder uitstallen en voor de VVE iets meer samen een besluit nemen en niet door 1 of 2 schreeuwers die het voor het zeggen hebben je laten beinvloeden. Dus voor allen SAMEN; Doe's LIEF!
 • m. leeuwen

  2 maanden geleden
  Er wordt van alles bij gehaald, inclusief het verhaal over de vlucht. Maar feit blijft dat de uitstalling ver voorbij de overkapping gaat, een koelmotor vooral 's nachts voor omwonende een vervelend geluid geeft. Als je de winkel c.q. uitstalling ziet op Google Steetview, ziet je ook nog 3 enorme parasols en een groot reclamebord opgevuld met kratten. De opmerkingen zijn niet persoonlijk bedoeld of tegen vluchtelingen, maar bedoeld voor ondernemers die veel meer m2 innemen dan de overkapping.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @ R.Balaeus, goed lezen is lastig, dat blijkt wel weer. Lees dat ze zèlf de deuren zijn langs gegaan en dat een persoon de deur dicht gooide voor hun neus. U bent secretaris van de VVE?
 • E Noorman

  2 maanden geleden
  En dat allemaal door 'een etterbak' die de hele bewonersgroep beïnvloed. Een grote schande dat een middenstander in deze toch al moeilijke tijden zo kapot gemaakt wordt!!
 • willem eriks

  2 maanden geleden
  ben blij dat ik daar niet woon met allemaal azijnzeikerds als buren.
 1. Koffermoordslachtoffer werd geboeid, bedreigd en geslagen: ‘Niet de bedoeling dat hij dood zou gaan’
  PREMIUM

  Koffer­moord­slacht­of­fer werd geboeid, bedreigd en geslagen: ‘Niet de bedoeling dat hij dood zou gaan’

  Manuel Alvarez (29), wiens lichaam in stukken gezaagd in koffers werd gevonden in een geparkeerde auto, werd naar een woning aan de Rotterdamse Zevenkampse Ring gelokt. Daar werd hij geboeid, bedreigd, geslagen en op gruwelijke wijze om het leven gebracht, omdat hij het broertje van hoofdverdachte Abdi B. zou hebben laten neersteken. ‘Ik wilde alleen maar geld. Maar Manuel begon te vechten toen ik zijn handboeien losmaakte. Het was uit zelfverdediging.’