KLM schrapt vluchten
Volledig scherm
KLM schrapt vluchten © Michel van Bergen

KLM schrapt voor morgen tien vluchten door staking

KLM schrapt voor morgen tien vluchten door de staking van grondpersoneel op Schiphol. Het is nog niet duidelijk welke vluchten getroffen zijn, maar het gaat in ieder geval  om vliegreizen binnen Europa. Passagiers zijn genoodzaakt om hun vluchten om te boeken. 

Getroffen passagiers worden door de luchtvaartmaatschappij rechtstreeks benaderd om hun reisplannen aan te passen. Volgens KLM moet het annuleren van de vluchten gezien worden als een preventieve maatregel om het ongemak van reizigers te beperken. KLM zegt haar uiterste best te zullen doen om ongemak voor passagiers te beperken. 

De maatregel is het gevolg van het vastlopen van de cao-onderhandelingen tussen vakbond FNV en de luchtvaartmaatschappij. De FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen. Werknemers zijn daar over niet te spreken.

Conflict

Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend tussen 08.00 en 10.00 uur het werk neer vanwege een cao-conflict met de maatschappij. KLM noemt de werkonderbreking door het grondpersoneel ‘onnodig’ vanwege ‘het loonvoorstel dat KLM de bonden afgelopen donderdag heeft gedaan.’

De luchtvaartmaatschappij zegt haar uiterste best te doen ongemak voor haar passagiers te beperken. ,,We vragen onze passagiers daarom zondagavond en maandag goed de informatie te volgen op de KLM-website en de KLM-app.”