Willem, ambtenaar uit de regio Nijmegen, kreeg als gevolg van zijn werk te maken met agressie en intimidatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem, ambtenaar uit de regio Nijmegen, kreeg als gevolg van zijn werk te maken met agressie en intimidatie. © Paul Rapp

‘Klootzakken, regelneukers, gevoellozen’: ambtenaar Willem is agressieve burgers zat en zoekt andere baan

Vloekend en tierend stond een man deze zomer aan hun voordeur. Alleen omdat ze ambtenaar zijn. Willem en Nadine zijn de agressie tegen hun beroepsgroep zat. Zij wisselde al van afdeling. Hij heeft nu zijn baan opgezegd. ,,Die man in de tuin, dat was de druppel.”

10 reacties

 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik snap het denk ik,je bent het eerste aanspreekpunt en de beschaving heeft bij steeds meer mensen een uiterst dun laagje
 • Geerlings

  4 maanden geleden
  Ipv 'vluchten' naar meer anoniem werk, zou Willem zichzelf ook eens af kunnen vragen waarom mensen verbaasd/boos reageren op zijn werk, en waarom hijzelf de stelling heeft 'wij voeren regels uit'. (Dat laatste klinkt overigens een beetje rigide.) Het verschijnsel beperkt zich overigens niet tot alleen de overheid, bureaucratie komt ook veel voor in het bedrijfsleven. Gebruik je gezond verstand bij de uitvoering van je werk, en behandel klanten zoals jijzelf als klant behandelt wilt worden.
 • Ronald Uiterweerd

  4 maanden geleden
  De overheid heeft weinig oor voor de burger. Begrip is meestal ver te zoeken. Regels zijn regels. Doe je als burger iets fout of vergeet je een formulier in te vullen. Dan word je opgeknoopt als fraudeur. Gaat de overheid in de fout dan laten ze je vallen als een baksteen. De verantwoordelijk ambtenaar blijft ten alle tijden buiten schot.
 • Rik Klifman

  4 maanden geleden
  Henk ook jij bent de overheid.
 • Henk Bartelds

  4 maanden geleden
  Als de burger een fout maakt, dan wordt de burger door de overheid gestraft. Als de overheid een fout maakt, dan wordt de burger door de overheid gestraft. Recentelijk is het rapport 'Ongekend Onrecht' verschenen over de kindertoeslagaffaire. Politici, ambtenaren en rechters hebben voortdurend onschuldige burgers mishandeld. En zijn er overheidsdienaren gestraft voor het gepleegde onrecht? Natuurlijk niet. Voortdurend worden er onschuldige burgers veroordeeld. Corruptie is de norm.
 1. OMT: Geen quarantaine meer voor kinderen zonder klachten

  OMT: Geen quarantai­ne meer voor kinderen zonder klachten

  Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als zij geen klachten hebben, adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen als zij in contact zijn geweest met iemand die het virus onder de leden had. Als dit niet mogelijk is, kan de GGD of een arts toch adviseren in quarantaine te gaan. Ook wordt geadviseerd contact met ouderen voor minstens tien dagen te vermijden.