Koopjesjagers bestormen nieuwe MediaMarkt voor gratis oordopjes: meerdere gewonden

videoDe ‘feestelijke’ opening van een nieuwe Mediamarkt in Leidschendam is vanochtend uitgelopen op een chaos. Meerdere bezoekers die in aanmerking wilden komen voor een mooie openingsaanbieding, raakten gewond doordat zij in de verdrukking raakten.

Een grote menigte van bezoekers probeerde nog voor openingstijd naar binnen te dringen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn tientallen mensen in de verdrukking gekomen. Hierbij raakten enkelen van hen gewond. Hulpverleners waren aanwezig om deze mensen te behandelen. Het zou gaan om kleine medische kwalen als kneuzingen of benauwdheid. Drie personen  zijn uiteindelijk naar een ziekenhuis gebracht.

De Mediamarkt zou om 09.30 uur vandaag openen, maar door de grote massa mensen voor de deur opende de winkel eerder. Mensen stormden zo snel als mogelijk naar de kassa om gratis oordopjes te krijgen bij hun aankoop. Bij de bestorming sneuvelden onder meer scanpoortjes en werden dranghekken omver gebeukt.

Politie en winkelpersoneel moesten de menigte terugdringen. Op beelden is te zien hoe zij de orde proberen te stellen, maar omver worden gelopen. 

Chaos bij de nieuwe Mediamarkt in Leidschendam
Volledig scherm
Chaos bij de nieuwe Mediamarkt in Leidschendam © Regio 15

Gratis oordopjes

De opening van de Mediamarkt in The Mall of the Netherlands, de vijftigste vestiging van het bedrijf, moest een feestelijk spektakel te worden. De Mediamarkt belooft hoge kortingen de komende vier dagen in Leidschendam. De eerste honderd bezoekers kregen gratis bluetooth-oordopjes ter waarde van 115 euro.

De eerste koopjesjagers verzamelden zich vannacht al voor de winkel. Een buurtbewoonster klaagt op Twitter dat er al om 04.30 mensen onder haar raam stonden. 

Quote

We gingen uit van hooguit 300 bezoekers maar rond 09.00 uur waren het er al ruim 500

Paddy van den Berg
De politie stelt orde in de Mediamarkt in Leidschendam
Volledig scherm
De politie stelt orde in de Mediamarkt in Leidschendam © Regio 15

Meer dan vijfhonderd mensen

Volgens winkelmanager Paddy van den Berg ging het mis omdat er te veel mensen waren. ,,We gingen uit van hooguit 300 bezoekers, maar rond 09.00 uur waren het er al ruim 500. In overleg met de politie hebben we daarop besloten eerder open te gaan.”

Volgens Van Den Berg was de situatie rond 10.30 uur onder controle, maar is de politie nog steeds aanwezig. ,,Het is nog steeds zeer druk. We gaan nu kijken hoe het met de gewonden gaat en wat de schade is.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. Niet alleen op het centrale plein, ook in de straten eromheen staan en lopen demonstranten. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of zo'n massale bijeenkomst in deze tijden wel zo'n goed idee is.