Eén van de twee toekomstige bewoners Raymond Wolswijk (links) en Peter de Labije van nieuwbouwwijk De Kade in Maassluis.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de twee toekomstige bewoners Raymond Wolswijk (links) en Peter de Labije van nieuwbouwwijk De Kade in Maassluis. © Roel Dijkstra

Kopers van huis van 3,5 ton dachten in rustige buurt te gaan wonen, zo liep dat flink anders

Ze dachten voor 3,5 ton een huis te hebben gekocht in een rustige en ruimtelijke buurt, maar wat schetst hun verbazing: de wijk wordt veel voller. En nee, er komen niet een paar huizen bij, het gaat om minimaal een verdubbeling. ,,De spelregels zijn veranderd zonder dat wij het weten.”

8 reacties

 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Haha vrij uitzicht. Niemand heeft dat straks meer,ook niet als je centjes hebt.
 • HJ Veltkamp

  2 jaar geleden
  Waarom moeten er parkeerplaatsen zijn op gemeenschappelijke grond; dus grond betaald met gemeenschapsgeld. Als iemand een auto wil, prima, moet maar een huis kopen met een parkeerplaats bij huis. Een wijk heeft natuurlijk wel een paar openbare parkeerplaatsen nodig anders zou er geen bezoek van veraf kunnen komen. Maar dit zijn vrije parkeerplaatsen en dwz dus niet altijd beschikbaar vlak bij de woning maar ergens in de buurt.
 • K Punt

  2 jaar geleden
  Uhm..die woningen in Apeldoorn zijn zo dicht op elkaar gebouwd dat er geen plek is voor een eigen parkeerplaats op eigen terrein, maar ik had het niet over een P!!En deze woningen staan er sinds 2014 dus de prijs zal nu flink meer zijn dan 3,5 ton. En bij elkaar op de lip wonen isvragen om problemen en die zijn daar genoeg. Een kennis heeft daar gewoond (koop)en is met piepende banden op tijd weer vertrokken dus ik weet waar ik over praat..en 3,5 ton in deze tijd betekend niet een eigen P hoor!
 • Adri Van Ommen

  2 jaar geleden
  K Punt: Als je op Groot-Zonnehoeve een woning hebt gekocht van 3.500.000 heb je er zelf echt geen last van dat je buurman bij je op je lip hebt. Daarbij verwacht ik dat je bij een huis van 3,5 ton naar behoefte parkeerruimte op eigen terrein maakt (is in Apeldoorn bij nieuwbouw zelfs verplicht), dus weinig last zult hebben van te weinig parkeerplek voor je eigen auto. Het lijkt mij belangrijker dat er voldoende woonruimte komt voor starters, dan dat boomers hun eigen wijkje krijgen.
 • Jarno Wolters

  2 jaar geleden
  Henk hartog wat een domme redenering,slaat echt nergens op . Meneer hartog zal zelf wel in een huurhuisje wonen
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.