Yvel is een van de zes agenten die in de documentaire De blauwe familie een boekje open doen over racisme en discriminatie binnen het politiekorps.
Volledig scherm
Yvel is een van de zes agenten die in de documentaire De blauwe familie een boekje open doen over racisme en discriminatie binnen het politiekorps. © KRO-NCRV

Korpschef door stof na docu over racisme bínnen de politie: ‘Keihard werken om dit te veranderen’

Korpschef Henk van Essen zegt dat er keihard moet worden gewerkt om racisme en discriminatie aan te pakken. Hij reageert op een nog uit te zenden documentaire waarin zes agenten een boekje opendoen over pesterijen en discriminatie bínnen de politie. De agenten vreesden voor hun baan, maar Van Essen beloofde dat de docu geen negatieve gevolgen heeft voor hen.

  1. Nederland zet zich schrap voor mogelijke boerenprotesten, Schiphol en KLM: Kom met de trein

    Nederland zet zich schrap voor mogelijke boerenpro­tes­ten, Schiphol en KLM: Kom met de trein

    Luchthaven Schiphol en luchtvaartmaatschappij KLM raden reizigers die morgen een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Zij doen dit met het oog op mogelijke boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet. Boerenorganisaties hebben aangekondigd maandag het land plat te willen leggen, waarbij onder andere over acties bij Schiphol wordt gesproken. Verkeerschaos ligt op de loer.