Stappende jongeren afgelopen oktober in de Nobelstraat in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Stappende jongeren afgelopen oktober in de Nobelstraat in Utrecht. © Angeliek de Jonge

Kotsen, schreeuwen en veel, heel veel sterke drank: zo gaat de ‘nieuwe lichting’ jongeren uit

Jongeren die laveloos over straat zwalken en de kroeg niet meer binnenkomen omdat ze te dronken zijn, mensen in een nachttrein die hun maaginhoud niet binnen kunnen houden: het nachtleven in studentenstad Utrecht lijkt na corona behoorlijk te zijn ontspoord.

18 reacties

 • Robbert Scholten

  6 maanden geleden
  Jongeren hebben ook veel meer geld door allerlei baantjes en al vroeg veel meer verantwoordelijkheden en druk om zo snel mogelijk de school af te ronden,hun studie in de kortst mogelijke tijd te doen en zo snel mogelijk de carrière trap op te gaan,dat hebben ze geleerd van hun ouders,de reclame hun omgeving ,
 • Alex Wijn

  6 maanden geleden
  Kan me voorstellen, dat dit incicenten zijn. We een keer over de schreef ging drinkt de volgende keer minder. Learning by doing. En verder ben ik ook een jong gewezen en uitgegaan als scholier. Als je te veel door elkaar drinkt, dan rebelleert de maag ook. Gebeurde vroeger op parties.
 • Daphne Nijhof

  6 maanden geleden
  Laten we vooral bij ons volwassenen beginnen, als grootverbruikers van alcohol en verslavende medicijnen. Veelal in het bijzijn van deze nieuwe generatie. Jongeren wegzetten als 'nog niet gewend zijn aan uitgaan'. Bedoelen we dan dat ze de komende maanden even lekker alcoholtolerant moeten worden? Net als wij?
 • kor Flokstra Kor

  6 maanden geleden
  Als je alleen uit gaat om te zuipen en te kotsen ,dan is uitgaan geen uitgaan meer. Blijf dan thuis en drink je daar laveloos zodat niet de restaurant eigenaar hier geen last van ondervind. Vroeger gingen we uit voor de gezelligheid maar dat is er niet meer bij.
 • Jeroen Oosterlaar

  6 maanden geleden
  Goed bekeken, om grenzen te leren kennen moet je ze wel verkennen. Dat zie je hieronder ook bij de parels van onze maatschappij die weer even achter de geraniums zijn weggekomen en niets anders dan grenzen kennen. Voor anderen natuurlijk, zelfreflectie doen we niet aan. Oproepen tot oprichting van een politiestaat bij ieder krantenbericht waaruit blijkt dat mensen van hun vrijheid genieten, dat is de oplossing. Zelf niet jong geweest en zelf nooit geleefd, dus jij mag dat ook niet. Sterk hoor!
 1. Nienke (14) redde een kind (5) uit de Waal, maar zag een man verdrinken: ‘Papa, ik heb een kindje gered’
  PREMIUM

  Nienke (14) redde een kind (5) uit de Waal, maar zag een man verdrinken: ‘Papa, ik heb een kindje gered’

  Het was ongelooflijk dapper, maar ook precies dat waar haar ouders haar altijd voor waarschuwden het nóóit te doen. Met gevaar voor eigen leven stapte Nienke van Cleef (14) vorige maand de Waal bij Dodewaard in om een 5-jarig kind te redden van de verdrinkingsdood. Ze trok de kleuter op het droge en redde hem het leven, maar zag een man verdrinken. ,,Hij kwam boven, schoot onder water en kwam niet meer boven.”