Ridouan Taghi is op dit moment de meestgezochte crimineel van Nederland.
Volledig scherm
Ridouan Taghi is op dit moment de meestgezochte crimineel van Nederland. © Politie

Kroongetuige: hoofdagent en boa omgekocht door topcrimineel Taghi

Een Utrechtse hoofdagent en een Amsterdamse ambtenaar hebben als corrupte contacten jarenlang gewerkt voor de bende van topcrimineel Ridouan Taghi. Dat verklaart kroongetuige Nabil B., die lange tijd actief was voor dezelfde organisatie. Deze krant heeft een verklaring hierover ingezien. De agent is twee weken geleden strafontslag aangezegd. 

  1. Voortvluchtige topcriminelen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki officieel aangeklaagd voor meerdere liquidaties

    Voortvluch­ti­ge topcrimine­len Ridouan Taghi en Saïd Razzouki officieel aange­klaagd voor meerdere liquida­ties

    Het Openbaar Ministerie heeft de voortvluchtige topcriminelen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki officieel aangeklaagd voor het uitlokken en medeplegen van zeker drie liquidaties in het Amsterdamse en Utrechtse criminele circuit. Hoewel de twee sinds maart 2018 op internationale opsporingslijsten staan weet het OM niet waar zij zich bevinden. Daarom wil het OM hen nu bij verstek berechten.
  2. FNV onder vuur om bestuurder die Fidan Ekiz uitmaakt voor 'excuus-Turk': 'Dit zijn bizarre tweets’

    FNV onder vuur om bestuurder die Fidan Ekiz uitmaakt voor 'ex­cuus-Turk': 'Dit zijn bizarre tweets’

    Een medewerker van FNV heeft met een reeks extreme berichten de vakbond behoorlijk in verlegenheid gebracht. Vakbondsbestuurder Nevin Demirtas opereerde langere tijd met een schuilnaam op Twitter en schold diverse mensen de huid vol, onder wie ook journaliste en programmamaker Fidan Ekiz. Een woordvoerder van FNV distantieert zich van de berichten. ,,Dit heeft helemaal niets met de vakbond te maken of waar we voor staan.”