Water bij het kunstwerk op de Euclideslaan lijkt op asfalt waardoor mensen erover heen denken te kunnen lopen. Bord waarschuwt nu voor het gevaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Water bij het kunstwerk op de Euclideslaan lijkt op asfalt waardoor mensen erover heen denken te kunnen lopen. Bord waarschuwt nu voor het gevaar. © Ruud Voest

Kunstenaar boos op mensen die nat pak halen door kunstwerk dat op gravelbaan lijkt: ‘Eigen schuld’

Krankzinnig, dat vindt de maakster van het waterkunstwerk in Utrecht het plan van de gemeente om er dertien waarschuwingsborden in te zetten. Afgelopen week gingen drie mensen er kopje onder, omdat ze vanwege waterplantjes dachten dat het een gravelbaan was waar ze op konden lopen. ,,Mensen moeten gewoon uit hun doppen kijken.”

7 reacties

 • Jaap de Lange

  3 maanden geleden
  Weet je wat het is kinderen die nog niet kunnen zwemmen lopen niet de hele dag afgeleid op hun schermpje te turen. Ik gebruik ook veel mijn smartphone, maar serieus vorige week liep er een meise voor mijn auto dwars door rood licht 6 rijstroken breed gewoon omdat ze op haar scherm keek. Wanneer ik die man in het water zie staan vind ik het wel het protype schermtuurder. Elke automobilist moet hangen terwijl elke andere verkeersgebruiker,cgiets, wandelen of wat dan ook maar aan mag klooien.
 • Hendricus Lourentius

  3 maanden geleden
  Vroeger was kunst echt een he kunst, sinds de jaren 60 is het meer een elitaire lsd trip voor werkschuwe mensen. De kunstenaar is verbolgen over waarschuwingsborden. Deze subsidieslurper heeft zeker zelf geen kinderen. Indien er een kind of volwassene verdrinkt, volledig aansprakelijk houden, met of zonder borden. Ik hoop uiteraard dat het niet zo ver zal komen.
 • Jacques de Clere

  3 maanden geleden
  Je zal maar in een rolstoel zitten....
 • Bob Buckmann

  3 maanden geleden
  Beste "kunstenaar"; probeer dit maar in Apeldoorn, daar houden ze van bruggen bouwen. Sterker nog, die willen juist bruggen voor kroost maken. Studerend kroost !
 • Yvonne Dijk

  3 maanden geleden
  Er zal maar een kind in vallen en verdrinken ...