Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Kwestie van tijd voordat de ‘kwajongensstreken’ in Duindorp ontaarden in terrorisme

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

In Duindorp bestaat er nog steeds grote ontevredenheid over het besluit van de gemeente om alle vreugdevuren te verbieden. Wie het nieuws een beetje heeft gevolgd, weet dat de politie al een paar dagen enorme moeite kent om teleurgestelde bewoners in toom te houden.

 1. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

  Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

  De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.
 2. LIVE | Mede-verdachte Ruinerwold voelt zich onbegrepen: ‘Wat is er strafbaar aan geloven in God?’
  RECHTSZAAK RUINERWOLD

  LIVE | Me­de-verdachte Ruinerwold voelt zich onbegrepen: ‘Wat is er strafbaar aan geloven in God?’

  De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, heeft zijn oudste kind een tijd lang verbannen naar een hondenhok. Zo liet hij zijn andere kinderen zien dat dit kind de familie in gevaar bracht. Mede-verdachte Josef B. vindt dat er niets verkeerds gebeurde. ,,Ik heb een rein geweten.”