Door de extreem lage waterstand komen allerlei objecten aan de oppervlakte, zoals hier in de Waal bij Nijmegen. Daar kunnen ook explosieven uit de Tweede Wereldoorlog tussen zitten, waarschuwt de EOD.
Volledig scherm
Door de extreem lage waterstand komen allerlei objecten aan de oppervlakte, zoals hier in de Waal bij Nijmegen. Daar kunnen ook explosieven uit de Tweede Wereldoorlog tussen zitten, waarschuwt de EOD. © Paul Rapp

Laagstaande rivieren leggen bommen en granaten bloot

Door de lage waterstand in de rivieren wordt meer niet-ontplofte munitie blootgelegd. De EOD waarschuwt om daar alert op te zijn. ,,Ga er vooral niet mee slepen.”

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.