De brandweer inspecteert het riool in de woonwijk Punter in Lelystad.
Volledig scherm
De brandweer inspecteert het riool in de woonwijk Punter in Lelystad. © ANP

Laatste inwoners Lelystad terug na evacuatie om ‘benzineachtige stof’ in riool, klachten over hoofdpijn

De bewoners van de ongeveer vijftig ontruimde woningen in de wijk Punter in de gemeente Lelystad die nog niet waren vrijgegeven, mogen nu ook naar huis. De brandweer meldt in de nacht van zondag op maandag dat de situatie weer veilig is. De woningen waren ontruimd vanwege een ‘benzineachtige stof’ in het riool.

0 reacties

 1. Zo'n 10 tot 20 woningen in Leersum onbewoonbaar door noodweer: ‘Het lijkt een soort oorlogsgebied’
  video

  Zo'n 10 tot 20 woningen in Leersum onbewoon­baar door noodweer: ‘Het lijkt een soort oorlogsge­bied’

  De storm heeft op vrijdagmiddag flink huisgehouden in Leersum. Naast één zwaargewonde vielen er meerdere lichtgewonden. Daarnaast zijn naar schatting 10 tot 20 woningen in Leersum onbewoonbaar geworden. De storm voor honderden kapotte daken en eveneens honderden omgevallen bomen. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) roept iedereen op om te stoppen met barbecueën, dit vanwege dertien gaslekken. ,,Het lijkt een soort oorlogsgebied.”
 2. Van Lienden wijkt niet af van plannen na oproep vrijwilligers om miljoenenwinst terug te storten
  2

  Van Lienden wijkt niet af van plannen na oproep vrijwilli­gers om miljoenen­winst terug te storten

  Vrijwilligers en medewerkers van de Stichting Hulptroepen Alliantie, de non-profitorganisatie van Sywert van Lienden en zijn compagnons, willen dat zij hun miljoenenwinst terugstorten. Dat schrijven ze in een brief in de Volkskrant. Van Lienden blijft echter bij zijn oorspronkelijke plan. Hij wil de 9 miljoen euro beleggen en het rendement gebruiken voor onder meer kankeronderzoek bij jonge mensen.